Израелската армия заяви в сряда, че е ударила военна инфраструктура в

...
Израелската армия заяви в сряда, че е ударила военна инфраструктура в
Коментари Харесай

Израел удари военна инфраструктура в Сирия

Израелската войска съобщи в сряда, че е блъснала военна инфраструктура в Сирия в отговор на по-ранни офанзиви против Израел.

Израелските отбранителни сили (IDF) обявиха в изказване, че техните " изтребители са блъснали военна инфраструктура и минохвъргачки, принадлежащи на сирийската войска, в отговор на офанзивите към Израел през вчерашния ден (вторник) ".

Военен представител сподели пред Агенция Франс Прес, че ударите са нанесени в Сирия.

Нарастват опасенията, че войната на Израел с " Хамас " ще сътвори по-широки районни разтърсвания и изключително в допълнение ще разпали съществуващото напрежение със Сирия и подкрепяната от Иран формация " Хизбула " в Ливан.

Войната избухна, откакто екстремисти от палестинското ислямистко придвижване нахлуха през границата с Газа на 7 октомври и вилнеят, при което израелските власти споделят, че са умъртвили повече от 1400 души.

Те също взеха повече от 220 заложници в най-лошата офанзива в историята на Израел, която провокира свирепа израелска бомбардировка на крайбрежната палестинска територия, която съгласно ръководещите в Газа е умъртвила 5791 души.

Израелските удари в неделя спряха работата на двете съществени летища в разкъсваната от война Сирия, съгласно сирийските държавни медии.

Въпреки че израелските удари неведнъж са предизвикали прекъсване на полетите на следените от държавното управление летища в столицата Дамаск и северния град Алепо, това е вторият път от началото на спора този месец сред Израел и Хамас, че двете места са били ударени по едно и също време.

По-рано през месеца израелските удари бяха насочени към летището в Алепо, ранявайки петима души, заяви боен наблюдаващ, и също по този начин го извадиха от употреба, съгласно управляващите.

По време на повече от десетилетие на война в Сирия Израел е нанесъл стотици въздушни удари по северния си комшия, насочени главно против подкрепяните от Иран сили и бойците на ливанската " Хизбула ", както и против позиции на сирийската войска.

Израел рядко разяснява обособените удари, които прави по Сирия, само че многократно е заявявал, че няма да разреши на своя враг Иран, който поддържа държавното управление на президента Башар Асад, да разшири наличието си там.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР